Archief

Quasimodo

Quasimodo was het allereerste bandje van Manny van Oosten, Remmelt Hemmes, Frans Parent en Jan Boxem. De leden waren ongeveer zestien toen de band rond 1972 werd opgericht. Nu zij allen rond de zestig zijn, hebben ze de band herpakt.

Sologitarist Manny van Oosten is helaas overleden aan de gevolgen van ALS. Zijn vervanger is Tonny van Lennup. Dennie Boxem, zoon van drummer Jan Boxem, doet de zang.

De naam Quasimodo is een verwijzing naar de klokkenluider van de Notre Dam. De bandleden rekenden zich destijds tot klokkenluiders van de rock muziek. Voor uw tijdsbeeld; de leden van Metallica zouden elkaar pas 1980 voor het eerst ontmoeten. Quasimodo is de eerste en oudste rockband van Zwolle en omstreken.

Hardkoor Mannenkoor

Theater The Young Ones startte in 2014 een nog niet eerder uitgevoerd experiment: het oprichten van een Mannenkoor met de titel Hardkoor Mannenkoor! Het project is een initiatief van de gemeente Zwolle om het imago van mannenkoren van hun stoffige karakter te ontdoen. Het koor werd geleid door dirigent en componist Paul Maaswinkel (The Junction) en begeleid door rapper en woordkunstenaar Glenn de Randamie (Typhoon) en zanger Tim van Esch (Handsome Poets). Het Hardkoor Mannenkoor zong op het Nationaal Mannenkoren Concours in De Spiegel, waar het KNZV (Koninklijke Nederlandse Zangers Verbond) haar 160-jarige jubileum vierde en op het Bevrijdingsfestival Zwolle.
Wegens succes volgde er in 2015 Hardkoor Mannenkoor 2.0.

Hardkoor Mannenkoor 1.0

Hardkoor Mannenkoor 2.0

The Mother L*vers

“…The Mother Lovers brachten op Moederdag 2010 hun debuutalbum ‘From The Thumb’ uit. Het album bevat een mix van reggae, rock, funk, pop en power ballads. … The Mother Lovers zijn bijzonder trots op het feit dat viermalig (inmiddels vijfmalig) K-1 World Grand Prix kampioen Semmy Schilt een hoofdrol speelt in hun debuutvideo ‘Sweet Madness’. Goed gedaan, want zodoende kregen de video en band behoorlijk wat internationale media-aandacht!”
(Bron: festival.eurosonic-noorderslag.nl)

“In de video steelt de band de kampioensgordel. Na een ‘David vs. Goliath’-achtig gevecht eist Schilt zijn eigendom terug (Voor de scene, klik hier!). Om de video te promoten, werd via de pr-man van de topsporter bekendgemaakt dat de kampioensgordel was gestolen. Een actie met succes! … The Mother Lovers werden samen met Semmy Schilt uitgenodigd bij Giel Beelen in de studio. “Een fantastische actie”, aldus Giel.” (Bron: www.drentsepopprijs.net) Semmy Schilt: “Toen ik wereldkampioen werd kreeg ik niet zo veel media-aandacht als nu.”

Wat hoogtepunten.
In 2010 wonnen The Mother Lovers De Drentse Popprijs. Ze brachten hun album uit op Moederdag en openden voor Di-rect, Waylon en Rigby gedurende hun album release tour.
In 2011 speelden ze in De Melkweg Amsterdam op de SENA POPnl awards en het Eurosonic Noorderslag Festival te Groningen.
The Mother Lovers zijn: Dennie Boxem (zang), Olaf de Groote (gitaar), Marcel Hoving (bas), Maikel Tanger (drums).

Music Video’s:

Pics:

Infernorama

Na Schooldays (1989) en Out Of Control (1992) is Infernorama ‘A symphony for the heartless’ (2005) de derde rockopera van Manny van Oosten. Daarvoor was hij gitarist en componist van bands als Black Out (Evil Game, 1984) en To Elysium (Dearest Ville, 2002 en Nightmare’s Nest, 2004). In 2010 werd bij Manny de progressieve spierziekte ALS geconstateerd. Hij overleed op 25 februari 2011, drie weken voor de première van Infernorama die op 19 maart 2011 als theaterproductie in Odeon Zwolle zou worden gepresenteerd. Manny van Oosten is 55 jaar oud geworden.

Line-up Infernorama:
Manny van Oosten – gitaar
Eline Ottens – toetsen
Ivo Hilgenkamp, The Monolith-deathcult – sologitaar
Sjoerd Visch, The Monolith-deathcult – drums
Gert-Jan Kok – basgitaar

Vocalisten:
Charlotte Wessels, Delain
Mark Jansen, Epica
Marco van der Velde, The Wounded
Edwin Kelder
Dennie Boxem
Margerita Holguin
Rein Doze
Robert Busscher
Marleen Santen

Gast optredens:
Martijn Westerholt, Delain – toetsen
Eduard Dresscher – piano
Robert Schotman – ritmegitaar