Archief

Masterpieces’ prophecies

Schilderijen

Opdrachten

Not much at Risk

Goden van verschillende religies spelen het bordspel Risk.

Hallucinogenic devil face

Hallucinogenic devil face I, II & III tonen de drie grootste wereldrampen door mensenhanden veroorzaakt: de tweede wereldoorlog, Hiroshima en 9-11. In de rampbeelden is een duivelsgezicht waarneembaar. Het schilderij belicht een contrast; ‘Duivelse’ oorlogvoering ‘in de naam van God’, daar het mensenhanden zijn die dit kwaad aanrichtten.

De leegte in het centrum van ons systeem

Serie: Naakten

Male white world leaders

Begin 2008 begonnen Martijn van het Goor en Dennie Boxem samen aan dit schilderij. Dit vanuit de wens om tenminste eenmaal in hun leven een grote Renaissance meester te imiteren. Ze gebruikten hiervoor de compositie van Rafaels School van Athene (1509-10). Boxem maakte het werk alleen af in 2013.
Male white world leaders gaat over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008; de eerste verkiezing die kon resulteren in een zwarte of vrouwelijke president. Daarvoor waren alle westerse wereldleiders blanke mannen. Kandidaten waren Hillary Clinton en Barack O’bama, gezamenlijk arm in arm in het midden afgebeeld. Voor hen voormalig president George Bush en medekandidaat John McCain. In de vormen om hen heen de gezichten van bekende wereldleiders van vroeger en nu. Met 365 tegen 173 kiesmannen won O’bama de verkiezing van McCain, waarmee hij Amerika’s 44e en 1e zwarte president werd.

Deena & Dennie

 
Making of 2012, 2013 & 2014:

Serie: Girl on girl friction

Wat plezante actie in “Girl on girl friction”; the fight for fame is on.
In het eerste schilderij van de serie zien we de voetbalvrouwen Sylviee Meis (ex-vrouw van Rafael van der Vaart) en Yolanthe Cabau van Kasbergen (vrouw van Wesley Sneijder) elkaar aardig vinden. In het tweede schilderij Miley Cyrus and Nicki Minaj.

Huize Boxem

Making of mozaïek Cobra, 170x300cm, 2014 tot…:

Making of muurschildering, 300x200cm, zomer van 2012:

Serie: Cleopatra

Serie: Golden girls & flowers

Serie: Behind bars

Serie: Things that can kill you dressed as a clown

Serie: Goden & grollen

Serie: Hart, brein & ruggegraad

Serie: Hanging people

Serie: Wasco koppen

Stain studies (2007, 2010, 2011)

Studies 2007 (March):

Studies 2007 (August):

Studies 2010:

Studies 2011:

Serie: Smokers & chokers

Serie: Sex in something

Zwolle skyline toilet