Archief

Dennie Boxem is CKV docent aan De Ambelt. De Ambelt is een school voor speciaal onderwijs, gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen met leer-, ontwikkelings- en/of psychiatrische problemen.

This Is Special 3.0

This Is Special is een project dat het culturele talent van leerlingen van het speciaal onderwijs stimuleert, tentoonspreidt en daarmee geld inzamelt voor Serious Request. This Is Special 3.0 bestond uit meerdere acties en exposities door Zwolle.

Het eerste drieluik werd geëxposeerd in de centrale bibliotheek Zwolle. Het Deltion College Zwolle stelde ook een drieluik tentoon en kocht het kunstwerk zelfs aan. De andere werken hingen bij het IJsbeelden Festival Zwolle, waar net als vorig jaar ‘live’ geschilderd werd. Om de kunstwerken daar te krijgen werd er een schilderijloop gehouden. Onder begeleiding van Jamila Op den Kamp en Dennie Boxem wandelden leerlingen en collega’s de werken van De Ambelt naar het IJsbeelden Festival en collecteerden onderweg in Zwolle centrum. De totale opbrengst bedroeg €1.367,46.

De Ambelt is een school voor speciaal onderwijs, gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen met leer-, ontwikkelings- en/of psychiatrische stoornissen. “Deze omschrijving is echter de reden dat de meeste leerlingen vaak niet echt heel trots zijn om op het speciaal onderwijs te zitten. Onterecht”, aldus initiatiefnemer Boxem. Naast geld ophalen voor het goede doel, pakt This Is Special dit probleem aan door de unieke talenten van de leerlingen tentoon te spreiden en hen zo het zelfvertrouwen te geven dat zij verdienen.

Like This Is Special op Facebook.

This Is Special 2.0

This Is Special is een project dat het culturele talent van leerlingen van het speciaal onderwijs stimuleert, tentoonspreidt en daarmee geld inzamelt voor het goede doel. In This Is Special 2.0 werd geschilderd om geld op te halen.

Sinds 2011 maken de leerlingen van De Ambelt elk schooljaar een drieluik (zie Ambelt schilderijen), waarvan de kleinste vierenhalf bij twee meter is. Deze werden geëxposeerd bij het IJsbeelden Festival Zwolle. Op locatie werkten leerlingen en docent Dennie Boxem ‘live’ aan twee portretten in de stijl van hyperrealist Chuck Close. Bezoekers mochten mee schilderen voor een donatie. Dit leverde €1.060,- op. Ook doneerde oud-Ambelt directeur Frits Prins €500,- namens het fonds Innovatieve Projecten. Naast een prachtige totaalopbrengst van €1.560,- voor Serious Request 2014, zagen dertigduizend betalende IJsbeeldbezoekers de kunstwerken van de leerlingen van De Ambelt.

De Ambelt is een school voor speciaal onderwijs, gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen met leer-, ontwikkelings- en/of psychiatrische stoornissen. “Deze omschrijving is echter de reden dat de meeste leerlingen vaak niet echt heel trots zijn om op het speciaal onderwijs te zitten. Zonde, want compleet onterecht”, aldus initiatiefnemer Boxem. Naast geld ophalen voor het goede doel, pakt This Is Special dit probleem aan door de unieke talenten van de leerlingen tentoon te spreiden en hen zo het zelfvertrouwen te geven dat zij verdienen.

Like This Is Special op facebook.
Artikel over This Is Special 2.0 op weblog Zwolle.

This Is Special

This Is Special is een project dat het culturele talent van leerlingen van het speciaal onderwijs stimuleert en tentoonspreidt en daarmee tegelijkertijd geld inzamelt voor Serious Request. In 2013 werd een muziekalbum opgenomen, waarop twintig leerlingen zijn te beluisteren.

This Is Special werd een groot succes. De Havo afdeling van de Ambelt verkocht meer dan 1700 cd’s en haalde €10.040,- op. “Menig muzikant in Nederland is jaloers op zo’n omzet tegenwoordig hoor!” reageerde Paul Rabbering DJ in het Glazen Huis, toen hij de cheque kreeg aangeboden. Leerling Wytse Visser werd zelfs Demo van de Dag en zijn liedje landelijk gedraaid.
Alle muziek werd kosteloos opgenomen in de studios van het Deltion College Zwolle door Henk Mekkring en zijn student Steven Kroon. Rapper Rico (Fakkebrigade, OpgeZwolle) en Rob Peters (Seven League Beats) droegen een steentje bij aan een special rapnummer. De fotografie, artwork en design werden gedaan door Jamila Op de Kamp, Jeroen Keep, Riens Vellinga, Cristel Bredius en ‘The Artist’ Jerry van der Bol. Allen droegen kosteloos bij.

Initiatiefnemer is Dennie Boxem, docent aan De Ambelt. De Ambelt is een school voor speciaal onderwijs, gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen met leer-, ontwikkelings- en/of psychiatrische stoornissen. “Deze omschrijving is echter de reden dat leerlingen niet vaak heel erg trots zijn om op het speciaal onderwijs te zitten. Zonde, want compleet onterecht”, aldus Boxem. Naast geld ophalen voor het goede doel, pakt This Is Special tevens dit probleem aan door de unieke talenten van deze leerlingen tentoon te spreiden en hen zo het zelfvertrouwen te geven dat zij verdienen.

Like This Is Special op facebook.

Links

Foto’s

Opnamedagen in de studio’s van Deltion College Zwolle, alle opnames door Henk Mekkring en Steven Kroon:

Fotoshoot dagen, ‘chef-cd-boek’: Jamila Op den Kamp, fotografie door Jeroen Keep: CD presentatie bij Theater The Young Ones Zwolle. Fotografie door Tim Zuidberg: €10.040,- bij het Glazen Huis Serious Request Leeuwarden: In de krant: Andere foto’s:

This Is Special tracklist:
1. Dance to the stories of our life
Lied, zang & gitaar door Wytse Visser.
2. Paparazzi – Lady Gaga cover
Carlyn Westerink, Dennie Boxem & Mathijs Slagter zang, Vincent van Zwieten gitaar, Esther van der Kamp toetsen, Melvin Hersevoort basgitaar, Niels Beens drums.
3. Bring me to life – Evanescence cover
Carlyn Westerink & Dennie Boxem zang, Olivier Eijpe toetsen, Melvin Hersevoort basgitaar, Dominic Pongers drums.
4. Let me entertain you – Robbie Williams cover
Thomas Meijboom zang & gitaar, Timon Oldegberts woodblock, Koen Rouwenhorst solo gitaar.
5. House of the rising sun – Animals cover
Danielle Wories zang, Judith Steenbergen viool, Esther van der Kamp toetsen, Marc Jan Mijnheer gitaar, Jens van Baaren solo gitaar.
6. Als ik val
Pieter Wattel, Harm van der Vegt, Danny Snoek & Rico rap, Wytse Visser zang, Jelmer Nieuwendijk & Rob Peters beats.
7. Who cares – Anouk cover
Carlyn Westerink zang, Olivier Eijpe & Vincent van Zwieten gitaar, Melvin Hersevoort basgitaar, Dominic Pongers drums.
8. Don’t you forget about me
Lied, zang & gitaar door Wytse Visser
9. Halleluja – Leonard Cohen cover
Zang & gitaar door Wytse Visser
10. Watch what you’re doing
Lied, zang & gitaar door Wytse Visser

Ambelt schilderijen

In 2011 organiseerden Dennie Boxem en Jamila Op den Kamp, CKV-docenten aan De Ambelt, een ontwerpwedstrijd voor leerlingen. De leukste ontwerpen werden gebruikt in een drieluik van vierenhalf bij twee meter om de lerarenkamer op te fleuren. De hele havo-afdeling schilderde mee. Sindsdien maken de leerlingen elk schooljaar een kunstwerk.
De Ambelt is een school voor speciaal onderwijs, gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen met leer-, ontwikkelings- en/of psychiatrische stoornissen.

Foto’s

Schilderijen:

Making of schilderijen 2014-2015 (400x220cm):

Making of drieluik schooljaar 2013-2014 (790x220cm):

Making of drieluik schooljaar 2012-2013 (450x200cm):

Making of drieluik schooljaar 2011-2012 (450x200cm):