This Is Special 3.0

This Is Special 3.0

This Is Special is een project dat het culturele talent van leerlingen van het speciaal onderwijs stimuleert, tentoonspreidt en daarmee geld inzamelt voor Serious Request. This Is Special 3.0 bestond uit meerdere acties en exposities door Zwolle.

Het eerste drieluik werd geëxposeerd in de centrale bibliotheek Zwolle. Het Deltion College Zwolle stelde ook een drieluik tentoon en kocht het kunstwerk zelfs aan. De andere werken hingen bij het IJsbeelden Festival Zwolle, waar net als vorig jaar ‘live’ geschilderd werd. Om de kunstwerken daar te krijgen werd er een schilderijloop gehouden. Onder begeleiding van Jamila Op den Kamp en Dennie Boxem wandelden leerlingen en collega’s de werken van De Ambelt naar het IJsbeelden Festival en collecteerden onderweg in Zwolle centrum. De totale opbrengst bedroeg €1.367,46.

De Ambelt is een school voor speciaal onderwijs, gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen met leer-, ontwikkelings- en/of psychiatrische stoornissen. “Deze omschrijving is echter de reden dat de meeste leerlingen vaak niet echt heel trots zijn om op het speciaal onderwijs te zitten. Onterecht”, aldus initiatiefnemer Boxem. Naast geld ophalen voor het goede doel, pakt This Is Special dit probleem aan door de unieke talenten van de leerlingen tentoon te spreiden en hen zo het zelfvertrouwen te geven dat zij verdienen.

Like This Is Special op Facebook.

 • Categories: Ambelt

 • Schilderijen

  Kunst
 • Opdrachten

  Kunst
 • Quasimodo

  Muziek

  Quasimodo was het allereerste bandje van Manny van Oosten, Remmelt Hemmes, Frans Parent en Jan Boxem. De leden waren ongeveer zestien toen de band rond 1972 werd…

 • This Is Special 3.0

  Ambelt

  This Is Special is een project dat het culturele talent van leerlingen van het speciaal onderwijs stimuleert, tentoonspreidt en daarmee geld inzamelt voor Serious Request….

 • Mozaïek cobra

  Projecten

  De cobra staat in de tuin van huize Boxem. De sculptuur is rond de drie meter hoog. Making of (2014-2015):

All content © 2018 Dennie Boxem | If you have any questions please send me an email