This Is Special 2.0

This Is Special 2.0

This Is Special is een project dat het culturele talent van leerlingen van het speciaal onderwijs stimuleert, tentoonspreidt en daarmee geld inzamelt voor het goede doel. In This Is Special 2.0 werd geschilderd om geld op te halen.

Sinds 2011 maken de leerlingen van De Ambelt elk schooljaar een drieluik (zie Ambelt schilderijen), waarvan de kleinste vierenhalf bij twee meter is. Deze werden geëxposeerd bij het IJsbeelden Festival Zwolle. Op locatie werkten leerlingen en docent Dennie Boxem ‘live’ aan twee portretten in de stijl van hyperrealist Chuck Close. Bezoekers mochten mee schilderen voor een donatie. Dit leverde €1.060,- op. Ook doneerde oud-Ambelt directeur Frits Prins €500,- namens het fonds Innovatieve Projecten. Naast een prachtige totaalopbrengst van €1.560,- voor Serious Request 2014, zagen dertigduizend betalende IJsbeeldbezoekers de kunstwerken van de leerlingen van De Ambelt.

De Ambelt is een school voor speciaal onderwijs, gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen met leer-, ontwikkelings- en/of psychiatrische stoornissen. “Deze omschrijving is echter de reden dat de meeste leerlingen vaak niet echt heel trots zijn om op het speciaal onderwijs te zitten. Zonde, want compleet onterecht”, aldus initiatiefnemer Boxem. Naast geld ophalen voor het goede doel, pakt This Is Special dit probleem aan door de unieke talenten van de leerlingen tentoon te spreiden en hen zo het zelfvertrouwen te geven dat zij verdienen.

Like This Is Special op facebook.
Artikel over This Is Special 2.0 op weblog Zwolle.

 • Categories: Ambelt

 • Schilderijen

  Kunst
 • Opdrachten

  Kunst
 • Quasimodo

  Muziek

  Quasimodo was het allereerste bandje van Manny van Oosten, Remmelt Hemmes, Frans Parent en Jan Boxem. De leden waren ongeveer zestien toen de band rond 1972 werd…

 • This Is Special 3.0

  Ambelt

  This Is Special is een project dat het culturele talent van leerlingen van het speciaal onderwijs stimuleert, tentoonspreidt en daarmee geld inzamelt voor Serious Request….

 • Mozaïek cobra

  Projecten

  De cobra staat in de tuin van huize Boxem. De sculptuur is rond de drie meter hoog. Making of (2014-2015):

All content © 2018 Dennie Boxem | If you have any questions please send me an email